Αισθητική Προσώπου

 
Οι σύγχρονες μη επεμβατικές τεχνικές βοηθούν όχι μόνο «να σταματήσουν το χρόνο» αλλά και «να τον γυρίσουν πίσω».

Με τον όρο αισθητική Προσώπου αναφερόμαστε στην αισθητική των μαλακών μορίων γύρω από το στόμα και κατ επέκταση όλου του πρόσωπου.

Η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης του οργανισμού κάνει το δέρμα μας λεπτότερο, πιο ξηρό, θαμπό και ανελαστικό καθώς μειώνεται το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ της επιδερμίδας μας.

Με τις θεραπείες αντιγήρανσης, ανανεώνεται το πρόσωπο και προλαμβάνεται και αναστρέφεται η γήρανση του δέρματος. Η αισθητική του προσώπου αποτελεί ένα βασικό και γρήγορα εξελισσόμενο αντικείμενο της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και σκοπός της είναι η ανανεώση και η βελτίωση τόσο της ενδογενούς (χρονογήρανσης), όσο και της εξωγενούς (κυρίως φωτογήρανσης) γήρανσης του δέρματος.

Αφορά τόσο τον γυναικείο όσο και τον αντρικό πληθυσμό που αποζητά μια ανανεωμένη και αναζωογονημένη όψη. Κοινό χαρακτηριστικό των σύγχρονων θεραπειών είναι ότι είναι ελάχιστα επεμβατικές, πολύ αποτελεσματικές και ταυτόχρονα εξαιρετικά ασφαλείς.
 
Υαλουρονικό οξύ
 
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που έχει την ιδιότητα να παγιδεύει «1000» φορές τον όγκο του σε νερό. Οι εγχύσεις για το γέμισμα των ρυτίδων αφενός αναπληρώνουν τη χαμένη ποσότητα υαλουρονικού οξέος της επιδερμίδας και γεμίζουν την αύλακα, αφετέρου αποκαθιστούν την χαμένη υγρασία της προσφέροντας στο δέρμα ζωντάνια, λάμψη και νεανικότητα.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μη αλλεργιογόνο, φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας και χρησιμοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις όπου κάποιος θέλει να βελτιώσει το σχήμα και τον όγκο των χειλεών του.

Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα.

Το αποτέλεσμα που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στα χείλη υποχωρεί σταδιακά μετά από 6 έως 12 μήνες, οπότε και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη της εφαρμογής.

Το υαλουρονικό οξύ εκτός από τα χείλη και τις ρινοπαρειακές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο, με τη μορφή της μεσοθεραπείας για ενυδάτωση. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε μία μόνο συνεδρία διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι όταν εφαρμόζεται από εξειδικευμένους γιατρούς είναι ανώδυνη, απλή και επιτυχημένη.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα αλλά μετά από 10 ημέρες η όψη της επιδερμίδας ανακτά επιπλέον ζωντάνια και λάμψη ως αποτέλεσμα της σταδιακής ενυδάτωσής της.
 
 
 
Μεσοθεραπεία
 
Ανόρθωση με νήματα PDO